Τσίπρας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει όραμα για την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Με το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το Brexit ασχολήθηκε η άτυπη Σύνοδος στο Σάλτσμπουργκ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη σύνοδο, μιλώντας στις κάμερες. Όπως τόνισε: «Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα».

Επεσήμανε: “Ότι το ένα στρατόπεδο είναι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να χτίσει ο καθένας ένα φρούριο στη χώρα του και από την άλλη όσοι πιστεύουμε ότι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις γενεσιουργές αιτίες, να αντιμετωπίσουμε τους πολέμους, τις συρράξεις στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές”.

Υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της. Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική».

Σημείωσε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα, και αυτό είναι ευθύνη της Αυστρίας ως προεδρεύουσας χώρας, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου, κάτι που, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, έθεσε επιτακτικά.

Έθεσε επίσης την επιτάχυνση της δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στη Σουηδία και πέρυσι στην Πορτογαλία.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.