Τσίπρας για Σαρτζετάκη: Υπήρξε εμβληματικός δικαστής

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στo Facebook, «ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε εμβληματικός δικαστής, που προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του, με κορυφαία στιγμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι «τη δικαστική του ακεραιότητα πλήρωσε ακριβά με διώξεις και φυλάκιση κατά τη διάρκεια της χούντας.

Η δημοκρατική Ελλάδα τον τίμησε με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Χρήστο Σαρτζετάκη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη.

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης σε μια δύσκολη πολιτικά εποχή για την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του 1960 υπήρξε συνώνυμο της δικαστικής ακεραιότητας και παράδειγμα δημοκρατικού πολίτη συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των Θεσμών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον βασικό πρωταγωνιστή της διαλεύκανσης της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη -ένα γεγονός που έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη του ελληνικού λαού μέχρι σήμερα».

ΣΥΡΙΖΑ

Επισημαίνει ακόμη ότι  «ο Χρήστος Σαρτζετάκης όρθωσε το ανάστημά του ως δικαστής απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς και των τότε Ανακτόρων, το οποίο οργάνωσε το σχέδιο της δολοφονίας, το υλοποίησε και επιχείρησε αργότερα να το συγκαλύψει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι παρακρατικοί και παραστρατιωτικοί κύκλοι δεν ξέχασαν ποτέ τον ρόλο του στην αποκάλυψη της αλήθειας. Κατά τη διάρκεια της Χούντας κυνηγήθηκε ανηλεώς, απολύθηκε από το δικαστικό σώμα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε».

Υπογραμμίζει επίσης ότι στη μεταπολίτευση η συμβολή του στη θεμελίωση των δημοκρατικών αρχών αναγνωρίστηκε και ο ίδιος αποκαταστάθηκε επανερχόμενος στα δικαστικά του καθήκοντα και το 1985 υπήρξε η επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ