Τσίπρας για Le Point: Στην Ευρώπη με θεωρούν μεταρρυθμιστή, στην Ελλάδα ακραίο – Οικονόμου: Χάθηκε στην μετάφραση, άλλο εννοεί το άρθρο

Την άποψη ότι στο εξωτερικό τον εκτιμούν  περισσότερο από ότι στην Ελλάδα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, μιλώντας σήμερα  στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ).

Τσίπρας: «Την τελευταία φορά που δεν επέλεξε ο λαός τον πρωθυπουργό, δεν είχαμε και πολύ καλά αποτελέσματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε ένα άρθρο του περιοδικού  Le Point, με ημερομηνία 9/3/2023, το οποίο είχε τίτλο «Ποιος Τσίπρας, ποιος ΣΥΡΙΖΑ θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία». «Σκεφτόμουν λοιπόν ότι έχω τη “δυστυχία” να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή και στην Ελλάδα, ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο πολιτικό ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή» είπε, χαμογελώντας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και σε σχετική  ανάρτησή του έγραψε: «Στην Ευρώπη με θεωρούν μεταρρυθμιστή, στην Ελλάδα ακραίο».

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις για την υπόθεση παρακολούθησης της Άρτ. Σίφορντ

 

Η απάντηση Οικονόμου

«Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. ‘Αλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε. ‘Αλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά», έγραψε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δημοσιεύοντας, το πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού Le Point από το 2015.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ