Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία

Στον ρόλο της χώρας μας στην σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα».

«Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας το εξής: «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».

Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.