Τσίπρας για Κουφοντίνα: Υπήρχε κίνδυνος ηρωοποίησης του τρομοκράτη – Τι είπε για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με το πανό “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλώντας στο OPEN είπε ότι “λυπάμαι που έχουμε αναγάγει έναν τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί όχι μόνο από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στη συνείδηση των πολιτών για τη δράση του, σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Είναι θλιβερή κατάντια αυτή”.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “εγώ να δεχτώ πού έχουμε κάνει λάθος εμείς. Η δήλωση Δρίτσα ήταν λάθος, ο ίδιος το είπε. Ήταν ατυχής. Εξήγησε τι ήθελε να πει, ήταν όμως παρερμηνεύσιμη. Δεν θα δεχτώ όμως τη διαστρέβλωση. Οι διαδηλώσεις αυτές, το πανό “Γεννήθηκα 17 Ν” δεν είχε από πίσω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τους λεγόμενους αλληλέγγυους. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε λεκτικά υπό τον φόβο συνπειών στο πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία: ο κίνδυνος ήταν η ηρωοποίηση του τρομοκράτη Κουφοντίνα. Ο κίνδυνος ήταν αν ο Κουφοντίνας έχανε τη ζωή του, τότε θα είχε αρνητικές συνέπειες δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική εικόνα. Δηλ. ένας άνθρωπος που εξουσιαστικά αποφάσιζε από μόνος του σε ποιον θα έδινε και σε ποιον θα αφαιρούσε τη ζωή να γινόταν σύμβολο αντίστασης και μάρτυρας”.

Για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το πανό είπε ότι “ποτέ δεν κράτησε αυτό το πανό. Συμμετείχε σε κάποιες διαδηλώσεις και το μόνο πανό που κρατούσε ήταν αυτό που έγραφε ότι πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες του Κράτους Δικαίου”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι “οι αξίες της Αριστεράς δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες που καταπατήθηκαν με σημαντικότερη την ανθρώπινη ζωή. Η Αριστερά πάντα έδινε αγώνα χωρίς κουκούλες. Πέρα από την προσπάθεια συκοφάντησης με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι λένε ότι εμείς είχαμε προνομιακή μεταχείριση στους εκτελεστές της “17 Νοέμβρη” όταν κυβερνήσαμε. Αυτό είναι ψέμα. Δεκαπέντε είχαν καταδικαστεί και οι εννέα έχουν αποφυλακιστεί. Δεν αποφυλακίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χριστόδουλος Ξηρός δραπέτευσε επί κυβέρνησης Σαμαρά και συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ”.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ