Τσίπρας για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη: Ανεπάρκεια και έλλειμμα ενσυναίσθησης – Η απάντηση Οικονόμου

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή που επλήγη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

«Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ένα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

 

Η απάντηση Οικονόμου

“Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις “καμένα” και “ενσυναίσθηση”, ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απάντησε ο Ηλιόπουλος

“Σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα. Υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμα και ένα χρόνο μετά, όπως στη βόρεια Εύβοια, τη στιγμή μάλιστα που φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις.  Τέλος, ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie με τους κολλητούς σου” απάντησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ