Τσίπρας: Διαβατήριο για καθαρή έξοδο η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας – ΒΙΝΤΕΟ

«Να καλωσορίσω τον καλό φίλο της Ελλάδας, όπως αποδείχτηκε σε δύσκολες στιγμές», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την κατ´ιδιαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 


«Αυτή η επίσκεψη είναι η τελευταία επίσημη του στη μνημονιακή Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης». 

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και για την καθοριστική ρύθμιση σχετικά με το ελληνικό χρέος. «Το διαβατήριο για αυτό που ονομάζουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας πάνω στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε πως πλέον η χώρα δεν χρειάζεται μέτρα λιτότητας, αλλά ανάπτυξης τονίζοντας: «Αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στην Ευρωζώνη αλλά δεν σημαίνει ότι γυρίζουμε στο παρελθόν». 

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει εμβάθυνση στις μεταρρυθμίσεις και πως η χώρα χρειάζεται πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός, αναφορικά με την ανάπτυξη, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αφορά και το ανθρώπινο δυναμικό. 
«Χρειαζόμαστε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, με επίκεντρο την καταπολέμηση της ανεργίας. Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, δανειστή έσχατης καταφυγής για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης – θεσμός που θα στηρίζει το σύστημα εγγύησης καταθέσεων υπό κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό έλεγχο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον κ. Γιούνκερ συζητήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις.  

«Η ΕΕ έχει μέλλον μόνο αν αναβαθμίσει τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο, ως δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, που προασπίζει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, διότι αυτή είναι η ιστορική επιλογή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

«Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πετύχαμε μαζί», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει πως «στην Ευρώπη ή θα πετύχουμε μαζί ή θα αποτύχουμε μαζί» . 

«Ο ελληνικός λαός, όλοι, γνωρίζουμε πως πετύχαμε μαζί και αυτό οφείλεται σε εσένα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής. 

«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης», είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και την εμμονή των θεσμών σε νέα μέτρα λιτότητας. 

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς της ανάπτυξης μέσω της μείωσης της φορολογίας», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. 

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ