Τσίπρας: “Δεν πληρώνουμε εάν…”

“Δεν πληρώνουμε το χρέος προς τους πιστωτές μας, εάν διακοπεί η βοήθεια” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, εκτιμώντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πιθανότητα -διακοπής του προγράμματος χρηματοδότησης- είναι μικρή.  Ο Αλέξης Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση σημειώνει η εφημερίδα η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “πετάει το γάντι, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της χρεωμένης χώρας και των πιστωτών της”.”Ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημαίνει ότι μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλέσει ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν” γράφει η εφημερίδα.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι “η Ευρώπη θα πρέπει να προβεί σε μια περισσότερο αναπτυξιακή πολιτική προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την ύφεση και να εμποδίσει την ανθρωπιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα”.

“Καταρχάς θα πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι για το δικό τους συμφέρον, δεν θα πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας” επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα πράγματα σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολα, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρώπη. Εάν διακόψουν τη βοήθεια προς τη χώρα μας, το ευρώ θα καταρρεύσει. Και οι δύο επιβάλλεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο” τονίζει ο κ.Τσίπρας και συνεχίζει:”Το νόμισμά  μας είναι το ευρώ και είναι δύσκολο να διακοπεί αυτός ο σύνδεσμος -ενώ μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες. Σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμούμε ή επιδιώκουμε”.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ