Τσίπρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού

Τσίπρας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού

Για πρωτοφανή απαξίωση από τον Πρωθυπουργό των πολιτικών του αντιπάλων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά».

«Ήταν πρωτοφανής η απαξίωση από τον Αντώνη Σαμαρά των πολιτικών αντιπάλων του. Ήταν αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην συζήτηση στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ,  επεσήμανε ότι «προσπαθήσαμε να καταθέσουμε πολιτικό λόγο, ενώ η άλλη πλευρά εκτόξευε κραυγές».

«Η επιλογή της πρότασης μομφής ήταν στοχευμένη κι έφερε αποτελέσματα. Φθείραμε την κυβέρνηση και αλλάξαμε την ατζέντα. Η πρόταση μομφής αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος».

Απαντώντας στην αναφορά του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016», ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση της κυβέρνησης» εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι «μπορεί να έχουμε νωρίτερα κάλπες».

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας τόσο πιο δυνατός ο λαός», είπε.

Αναφορικά με την πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «οι συμμαχίες θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες στα άλλα κόμματα. Αλλά το βασικό στήριγμα μας είναι ο λαός», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του στην Αμερική και την κριτική που έχει δεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Τούς πόνεσε ότι το πρόγραμμά μας βρίσκει ανταπόκριση στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι μόνοι σύμμαχοι του Σαμαρά είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε».

«Δεν μάς κράτησε ο Σαμαράς στο ευρώ, αλλά το αβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία της πιθανής αποχώρησης μιας χώρας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για την Ευρώπη η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας διακοπής χρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει», ανέφερε και σημείωσε: «Τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις πάρουμε αμέσως μετά τη δημοκρατική εντολή του λαού να καταργήσουμε το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στο κεντρικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου, «Σχέδιο Β’», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Την προσέγγιση Αλέκου Αλαβάνου ότι ευρώ=μνημόνιο την έχουμε ξανακούσει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε».

 

«Βασική μας δέσμευση να ξανανοίξει η ΕΡΤ»

 

«Βασική μας δέσμευση είναι να ξανανοίξει η ΕΡΤ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα τη ΔΤ»

«Η ΕΡΤ ήταν συνδεδεμένη με την Ιστορία της χώρας και θα την επανιδρύσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στην εποχή της εναλλακτικής πληροφόρησης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τίποτα δεν μένει κρυφό».

«Δέσμευση μας είναι η αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του Μνημονίου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «το οριζόντιο μαχαίρι δεν έχει καμία σχέση με αναγκαία μεταρρύθμιση για το δημόσιο».

«Δεν εγγυώμαστε την εργασιακή σχέση με ένα φαύλο μόρφωμα όπως η ΔΤ. Δεσμευόμαστε για την επανίδρυση και των τριών καναλιών της ΕΡΤ καθώς και των τοπικών ραδιοσταθμών», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ