Τσακλόγλου στον Realfm 97,8: Αύξηση όλων των συντάξεων στις αρχές του 2023

Ο υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Πάνος Τσακλόγλου μίλησε στον RealFm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Η κυβέρνηση με το εργαλείο του κατώτατου μισθού, αφενός μεν πρέπει να προσπαθήσει να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα κομμάτια της αγοράς εργασίας, χωρίς ταυτόχρονα να θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, κάτι που είδαμε να γίνεται σε παλαιότερα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθεί” ανέφερε.

Για την αύξηση των συντάξεων το 2023 ανέφερε ότι “Αφορά σε όλες τις συντάξεις. Ο νόμος περιγράφει αναλυτικά τον μηχανισμό με τον οποίο θα γίνουν δηλαδή θα είναι το μισό του πληθωρισμού και του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης και εφόσον το πράγμα αυτό δεν είναι υψηλότερο από τον ρυθμό του πληθωρισμού, οπότε βλέποντας πώς θα εξελιχθούν τα δύο αυτά μεγέθη και ακόμα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για αυτό μην μου ζητήσετε εκτίμηση για το πόσο θα είναι η αύξηση. Αλλά πρώτον θα τους καλύψει όλους και δεύτερον θα υπάρξει μια αύξηση από την αρχή της επόμενης χρονιάς”.

Ερωτηθείς για το νέο ταμείο για την επικουρική ασφάλιση και την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως “δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την ορολογία που θα χρησιμοποιήσω αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το έπακρο του λαϊκισμού και δεύτερον της ψευδολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το κόστος που έχει εγγραφεί και στον προϋπολογισμό για την φετινή χρονιά για την κάλυψη του κενού που αφήνει η ίδρυση του καινούργιου ταμείου. Είναι 36 εκατομμύρια. Από τα 36 εκατομμύρια μέχρι το 1,5 δισ., το οποίο τους έχω επισημάνει επαλειμμένα και στην Βουλή, εξακολουθούν να το επαναλαμβάνουν είναι ένα χάος απροσμέτρητο”.

“Αυτή η μεταρρύθμιση μακροχρόνια νομίζω πως είναι από τις σημαντικότερες, για να μην πω η σημαντικότερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ