Τσακαλώτος για ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί να είσαι χυλός»

Έντονη κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χυλό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέγοντας πως «ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε μία πολύ καλή ομιλία που συνέθεσε και το προγραμματικό αλλά και την ενεργοποίηση του κόσμου να πάρει πρωτοβουλίες, να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα».

«Πρέπει να υπάρχει μια νέα δύναμη που παίρνει πολύ σοβαρά τα μεγάλα επίδικα της εποχής. Έχει αλλάξει ο κόσμος, έχουμε πόσα χρόνια μετά το 2009, συνεχίζονται τα προβλήματα (…). Αυτό θέλει απαντήσεις. Ο κόσμος νομίζω έχει κουραστεί από την ατάκα, από τις πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει ανθρώπους που δουλεύουν» ανέφερε για το πού θα κινηθεί η Νέα Αριστερά.

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός» 

Στην συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε: «Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι και τι πιστεύεις. Υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις. Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό, να είμαι ξεκάθαρος. Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του 2019 και του 2023. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε να βάλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

«Το λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί»

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς, «ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

«Εμείς είμαστε τοποθετημένοι με τον λαϊκό κόσμο αλλά όχι να κάνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τις τηρήσουμε (…). Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι κεντρώες λύσεις δεν δουλεύουν (…)», πρόσθεσε.

«Δεν ευνοούμε τη ΝΔ»

Για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ», ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έξανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται».

«Δεν νομίζω ότι ευνοούμε. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό (…). Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας της Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ