Τριμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Τριμερής συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ θα έχει σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ-1 το πρωί της Παρασκευής (19/2) – χωρίς να ΄χει ανακοινωθεί η ακριβής ώρα -ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σ’ αυτή τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα του προσφυγικού και βέβαια το οικονομικό με τις κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός θέλει τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής να στέλνουν μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού και μονομερών ενεργειών.

 

Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν βρίσκεται στα τείχη

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε 3 διαφορετικές κρίσεις παράλληλα. Έχουμε την χρηματοοικονομική κρίση που συνεχίζεται, την κρίση ασφάλειας και τη μεταναστευτική κρίση».

Τα παραπάνω ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλλυλεγγύη παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης αλλά και στη νοτιοανατολική πλευρά και στη Μεσόγειο».

«Η λύση στο προσφυγικό δεν είναι ο ρατσισμός και τα τείχη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν βρίσκεται στα τείχη και στη ξενοφοβία και οι Ευρωπαικού κανόνες δεν μπορούν να είναι μόνο για κάποιους και για τους υπόλοιπους “α λα καρτ”», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας στον Τσέχο Πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια η αποστολή στρατού στα σύνορα

Τσίπρας: Πρέπει να βρεθούν συνολικές και συλλογικές λύσεις για την Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ