Τουρκική πρόκληση: Γκιουλενιστές στην ΕΥΠ και τρολ των κοινωνικών δικτύων

Ενώ η Αθήνα συνεχίζει να ενθαρρύνει την πολιτική του διαλόγου με την Άγκυρα εστιάζοντας στην θετική ατζέντα και την διατήρηση του κλίματος ηρεμίας που έχει επιτευχθεί στο Αιγαίο από τον Φεβρουάριου του 2023 ως σήμερα, στην Τουρκία, μέσα ενημέρωσης δηλητηριάζουν το καλό κλίμα με απίστευτες αναφορές για γκιουλενιστές στους κόλπους της ΕΥΠ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τον Μάιο, με επικρατέστερες ημερομηνίες το διάστημα 11 με 18 Μαΐου, είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο στόχος είναι πρωτίστως η διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στο Αιγαίο, η προώθηση της θετικής ατζέντας και η καταγραφή της μίας και μόνης διαφοράς που αναγνωρίζει η Ελλάδα που είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, με – τουλάχιστον – την ανοχή της κυβέρνησης Ερντογάν προχωρούν σε δήθεν αποκαλύψεις που δηλητηριάζουν το καλό κλίμα που έχει οικοδομηθεί από τον Φεβρουάριου του 2023 κι ένθεν, επαναφέροντας εμφατικά το γεγονός περί εύθραυστης ηρεμίας.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει πάρει απόσταση από τις δήθεν αποκαλύψεις κάθε άλλο παρά απαρατήρητο μπορεί να περάσει.

Σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, το τηλεοπτικό δίκτυο BENGU TURK (σ.σ. πρόσκειται στο κόμμα ΜΗΡ του ηγέτη των γκρίζων λύκων και κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν Μεχμέτ Νταβούτογλου) Ο Ομέρ Μεμόγλου (Ömer Memoğlu), πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Υψηλής Τεχνολογίας (YUTAM ), αναφέρει ότι «η FETO (σ.σ. η οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν, που ο Ερντογάν κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2015) στην Ελλάδα έχοντας βρει καταφύγιο στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών ΕΥΠ, εξακολουθεί την προδοτική της προσπάθεια για την απόπειρα ‘δολοφονίας υπόληψης’ που πραγματοποιείται διά των κοινωνικών μέσων δικτύωσης».

Στο δημοσίευμά του, το Bengu Turk αναφέρει ότι ο Memoğlu προειδοποίησε ότι «Η FETO στην Ελλάδα έχει αναλάβει δράση για να δημιουργήσει κοινωνική σύγκρουση στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το δίκτυο τρολ που έχει δημιουργήσει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία».

Διείσδυση της FETÖ στην ΕΥΠ

Στη δήλωσή του, ο Memoğlu ανέφερε:

«Υπάρχουν στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που διέφυγαν/βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά την ύπουλη απόπειρα πραξικοπήματος/προδοσίας κατά του αρχαίου μας κράτους στις 15 Ιουλίου 2016 και έγιναν προέκταση της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΕΥΠ). Τα στοιχεία αυτά, ως αντάλλαγμα να μην τους παραδώσουν στην Τουρκία, αναφέρουν/υποβάλλουν τις πληροφορίες που αποκτούν στην υπηρεσία ΕΥΠ και εξυπηρετούν τις ελληνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της διενέργειας κοινωνικών αναλύσεων στις νευραλγικές άκρες της Τουρκίας».

Στρατός τρολ της FETÖ με βάση την Ελλάδα

Στην “αξιολόγησή” του, ο Ömer Memoğlu, πρόεδρος του YUTAM, δήλωσε ότι η FETÖ έχει ως στόχο να δημιουργήσει κοινωνικές συγκρούσεις στην Τουρκία και πως ο στρατός των τρολ δραστηριοποιείται έχοντας ως βάση την Ελλάδα.

Ο Memoğlu δήλωσε: «Το ελληνικό παρακλάδι της FETÖ, μέσω του στρατού τρολ που έχει δημιουργήσει, διεξάγει έργο για τον επηρεασμό των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, προσπαθώντας να διαμορφώσει τις αντιλήψεις μέσω των ψεύτικων λογαριασμών που έχουν δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα έχουν μεταμφιέσει με διάφορα πρότυπα αξιών, επιχειρώντας να δολοφονήσει την υπόληψη των πατριωτικών λογαριασμών.

Στο δημοσίευμα του BENGU TURK επισημαίνεται ότι η «ελληνική FETÖ, η οποία στοχεύει στη δημιουργία κοινωνικών συγκρούσεων σε πολλαπλούς τομείς στην Τουρκία, στρέφοντας τον λαό μας εναντίον αλλήλων, ανάβοντας το φυτίλι των γεγονότων που είναι πιθανό να συμβούν, αγγίζοντας τις νευρικές απολήξεις, φέρνοντας αντιμέτωπα αξιακά πρότυπα με αξιακά πρότυπα, καλύπτοντας διαφορετικά αξιακά πρότυπα, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην αποδυνάμωση της εξουσίας της σημερινής κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας τη μάσκα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επανασχεδιάσει την εσωτερική πολιτική στην Τουρκία».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ανάμεσα στις αρμοδιότητες της προέκτασης της FETÖ στην Ελλάδα είναι η δημιουργία ενός κλίματος σύγκρουσης στην Τουρκία.

Στις προειδοποιήσεις του, ο Ömer Memoğlu, πρόεδρος του YUTAM, δήλωσε ότι «μια από τις αρμοδιότητες της ελληνικής προέκτασης της FETO είναι η δημιουργία ενός κλίματος σύγκρουσης στην Τουρκία και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει η επιθυμία να αποδυναμωθεί η υπάρχουσα εξουσία με τη μάσκα της αντιπολίτευσης».

Και ο Memoğlu κατέληξε: «Μεταξύ των καθηκόντων της ελληνικής προέκτασης της FETÖ είναι να προκαλέσει συγκρούσεις αγγίζοντας τα κοινωνικά αισθητήρια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να επεκτείνει τα υπάρχοντα κοινωνικά επεισόδια προκαλώντας τα και να διεξάγει επιχειρήσεις για τη δημιουργία κλίματος σύγκρουσης εναντίον της κοινωνίας μας μέσω στρατών τρολ, κρυπτόμενων πίσω από διάφορα αξιακά πρότυπα/μάσκες. Είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή σε αυτό το δίκτυο προδοσίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να θυμόμαστε ότι η FETÖ εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας και της επιβίωσης της Τουρκίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ