Τουρκία: Εθνικιστικό προεκλογικό μανιφέστο του Ερντογάν – «Τα βήματα της Ελλάδας αποτελούν απειλή»

Ένα εθνικιστικό προεκλογικό μανιφέστο μοίρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του, εν όψει των εκλογών στις 14 Μαΐου. Οι προκλητικές αναφορές για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν λείπουν από το μανιφέστο.

Συγκεκριμένα αναφέρει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, «το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος είναι από τους βασικούς πυλώνες της Γαλάζιας Πατρίδας μας και εκεί θα προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας όπως και της «ΤΔΒΚ» επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητές μας. Τα βήματα της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν Μεσόγειο. Αυξάνεται ο ενεργειακός περιφερειακός ανταγωνισμός».

Παράλληλα, το κόμμα του Ερντογάν αναφέρει ότι «τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το δηλώσαμε στον ΟΗΕ»:

«Τα εξωτερικά μας όρια της υφαλοκρηπίδας μας τα δηλώσαμε στον ΟΗΕ. Στις 13 Νοεμβρίου του 2019 στην κοινοποίηση που κάναμε στον ΟΗΕ δηλώσαμε πως τα θαλάσσια σύνορά μας εκτείνονται μέχρι το όριο των χωρικών υδάτων των νησιών που βρίσκονται στην περιοχή. Δηλώσαμε πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν επήρεια που να εμποδίζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Στις 18 Μαρτίου του 2020 ενημερώσαμε τον ΟΗΕ για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας στην Αν. Μεσόγειο».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ