Το «Βατοπαίδι» του Μπαλτάκου

Το «Βατοπαίδι» του Μπαλτάκου

Δεν κρατιέται ο Τάκης Μπαλτάκος στην προσπάθειά του να τακτοποιήσει οικογενειακές του εκκρεμότητες, έστω κι αν η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διατρέχουν άμεσο κίνδυνο διεθνούς διασυρμού, όπως είχε συμβεί στην υπόθεση του Βατοπαιδίου με τον Κώστα Καραμανλή.

Παρά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», για τις «οικογενειακές σχέσεις» του με το Δημόσιο, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζει ακάθεκτος, εισάγοντας δύο άσχετες τροπολογίες σε ένα επίσης άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Η πρώτη αφορά την 30ετή παραχώρηση τεράστιας δασώδους έκτασης μοναστηρίου στον ορεινό όγκο του Αιγαίου, υπαγόμενου στη Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του επιστήθιου φίλου του, μητροπολίτη Αμβρόσιου και η δεύτερη την επιχειρησιακή αναβάθμιση της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, στην οποία υπηρετεί ο γιός του, Δημήτριος – Γεώργιος ώστε να λαμβάνει επίδομα «υψηλής επικινδυνότητας» και όχι μόνο.

Αντιδράσεις

Οι ψηφισθείσες τροπολογείς εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο υπό πλήρη μυστικότητα την περασμένη Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, κάτι που μόλις… αποκαλύφθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, προκάλεσε τις αντιδράσεις των Αχαιών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλή του ΚΚΕ, Ανδρέα Καραθανασόπουλου, καθώς και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Αιγίου, με τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο, Στάθη Θεοδωρακόπουλο, να κάνει ευθέως λόγο για «χαριστική ρύθμιση».

Τέτοια ήταν η πρεμούρα του κ. Μπαλτάκου για τα συμφέροντα της Μητρόπολης, που την ύστατη ώρα «τσόνταρε» στην τροπολογία την εξής πρόταση: «Η Ιερά Μονή καταθέτει στο υπουργείο Παιδείας πλήρη μελέτη για την αξιοποίηση του παραπάνω χώρου και την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων». Προφανώς για να μην τεθούν δικαστικά προσκόμματα από τους αντιδρώντες.

 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ