Το τέταρτο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

«Η θεσμική ανασυγκρότηση που προωθούμε έχει ένα κεντρικό σύνθημα ‘Δημοκρατία παντού’. Τα μνημόνια, όχι μόνο οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, κυρίως υπονόμευσαν την ίδια τη Δημοκρατία» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναφέρει τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, καθώς και ότι αλλάζει τη διάρθρωση και τον τίτλο της ΕΥΠ, η οποία μετονομάζεται σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας.

«Με τη νέα κυβέρνηση για πρώτη φορά στη χώρα, μία απλή διεύθυνση μετανάστευσης μετατρέπεται σε υπουργείο, σε χαρτοφυλάκιο, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «πρωταρχικός ρόλος του νέου χαρτοφυλακίου αποτελεί η άμεση ψήφιση του νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θεσπίζει το αφορολόγητο στα 12.000 και προχωρά άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Πρωθυπουργός, κάλεσε τους πολίτες να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ για το 2014, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η νέα κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστά με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ