Το τελεσίγραφο της Κωνσταντοπούλου στον Στουρνάρα – ΒΙΝΤΕΟ

Tελεσίγραφο στον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να προσέλθει για ακρόαση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής έστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

“Η πρόταση μου είναι να διερευνήσουμε αφού στείλουμε την επιστολή τη δυνατότητά κλήτευσής του πριν από τις 6 Ιουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση φυσικά, αν μας δηλώσει ότι απουσιάζει όλη την εβδομάδα και το επικαλεστεί, από εκεί και πέρα θα μας θέσει προ τετελεσμένων” είπε η πρόεδρος της βουλής.

Νωρίτερα εξήγησε αναλυτικά: “Η πρότασή μου είναι να διερευνηθεί ποια ημερομηνία πριν από τις 6 Ιουλίου ο κ. Στουρνάρας θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα μπορεί να προσέλθει στην Επιτροπή προς τον σκοπό αυτό παρακάλεσα τις υπηρεσίες της βουλής να διερευνήσουν πότε αναχωρεί και πότε επιστρέφει και για την υποχρέωση στην ΕΚΤ . Εξ αυτού του λόγου και όχι επειδή παρακολουθούμε κάποιον μυστικά αυτά γίνονταν ή και γίνονται από άλλους”.

“Με ενημέρωσαν ότι η κυρία Καραμανλή , υπάλληλος της Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε να έχει έγγραφο αίτημα προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για πότε αναχωρεί και πότε επίστρέφει ο κ. Διοικητής. Αυτά για να διαλυθούν οι οποιεσδήποτε εντυπώσεις ότι υπάρχει μια καλόπιστη διάθεση συνεργασίας με την Επιτροπή”. 

Αυτό το έγγραφο αίτημα, θα σταλεί, τόνισε και σε “δεύτερο επίπεδο η πρότασή μου είναι ότι εφόσον προκύπτει από τον προγραμματισμό της αναχώρησης και της επιστροφής του ότι μπορεί να έρθει στην Επιτροπή πριν από την 6η  Ιουλίου, να κληθεί πριν από την 6η Ιουλίου και ο λόγος για το οποίο το προτείνω αυτό είναι για να υπάρχει μια πλήρη ενημέρωση της βουλής, που δεν μπορεί να είναι στο σκοτάδι σε σχέση με τέτοιους υπαινιγμούς και να δείχνει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που γίνονται όταν από τα γραπτά τουλάχιστον αυτό που προκύπτει είναι μια διάθεση καταστρατήγησης  της θέσης και των υποχρεώσεων του διοικητή”.

“Η δική μου θέση είναι ότι η κλήση του πριν από τις 6 Ιουλίου μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επωφελής. Η μη κλήση του και η μη τοποθέτηση του ενώπιον κοινοβουλευτικού οργάνου μπορεί να είναι από μόνη της επιζήμια”, επισήμανε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέος επεισοδιακός καυγάς Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ