Το ταξίδι του Παναγιωτόπουλου στη Μόσχα

Το ταξίδι του Παναγιωτόπουλου στη Μόσχα 

 

Την Μόσχα πρόκειται να επισκεφτεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στις 22-24 Μαΐου, προκειμένου να παρευρεθεί και να μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Στρατιωτικές και Πολιτικές απόψεις για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια».

Στο Συνέδριο, εκτός του κ. Παναγιωτόπουλου που θα μιλήσει με θέμα «Προκλήσεις Ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου», θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Shoygu, καθώς και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean Yves Le Drian.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoygu και με άλλους εκπροσώπους της Ρωσικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Να σημειωθεί ότι, ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Sergey Shoygu, γεννημένος την 21 Μαΐου του 1955, έχει τιμηθεί με την διάκριση του ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από τον Μάιο του 2012 ανέλαβε Κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας. Είναι ευρύτατα γνωστός και θεωρείται πολιτικός κύρους στην χώρα του,  αφού υπήρξε  Πρόεδρος και Υπουργός για πάνω από δέκα χρόνια στον τομέα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σήμερα είναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Ρωσίας μετά τον Πρόεδρο Πούτιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ