Το «ΠΡΑΤΤΩ» για τις απειλές εναντίον Κοτζιά: Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται – Τι αναφέρει για το συλλαλητήριο

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» με αφορμή τις απειλές κατά του προέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» στην οποία ηγετικά στελέχη είναι ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Τόσκας.

Επιπροσθέτως σημειώνει: «Είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας. Καταλήγει μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι «Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος».

Ταυτόχρονα, σε δεύτερη ανακοίνωση η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» αναφέρεται και στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Η συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο κάθε πολίτης με πατριωτική συνείδηση και σεβασμό στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, μπορεί να αποτρέψει κάθε ακραία φωνή και πράξη καπηλείας του φρονήματός του», συμπληρώνει το «ΠΡΑΤΤΩ» και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην Πατρίδα, ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης.Το ΠΡΑΤΤΩ εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ