Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την επίθεση στον Καμμένο

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την επίθεση στον Καμμένο

 

Ρεπορτάζ : Στεφανία Κασίμη, Μαίρη Πολλάλη

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι ιατροδικαστές τη σωματική βλάβη που προκλήθηκε στον Πάνο Καμμένο από την επίθεση που δέχθηκε στο Κερατσίνι πριν από μερικές ημέρες. Σημειώνουν, δε, ότι αυτό που απέτρεψε τα χειρότερα και ένα βαρύτερης μορφής χτύπημα ήταν το γεγονός ότι ο κ.Καμμένος προστάτευσε το κεφάλι με το χέρι του, όπου και φέρει τραύμα αμύνης.

Ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης περιγράφει αναλυτικά τα ευρήματα του μετά την εξέταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως αναφέρει , μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε:

-Θλαστικό τραύμα στη μύτη με επισκόπηση μικρών αιματοπηγμάτων, συμβατών με προηγηθείσα αιμορραγία (δηλαδή του άνοιξε η μύτη)

-Οιδηματική περιοχή στα μαλακά μόρια της αριστεράς κροταφικής χώρας με επέκταση στην προωτιαία χώρα συστοίχως.

-Εκδορές και οίδημα άνω και κάτω χείλους

-Εκχύμωση (μελανιά) διαστάσεων 9χ6 cm στο κάτω τριτημόριο της πίσω επιφάνειας του δεξιού βραχίονος.

Αυτό το τελευταίο εύρημα είναι που οδηγεί και τον ιατροδικαστή στο εξής ενδεικτικό συμπέρασμα:

“Αξιολογώντας την κάκωση ως εκ της τοπογραφικής εντόπισής της, εκτιμάται ιατροδικαστώς ως τραύμα αμύνης προς αποτροπή, επί πλήξης της περιοχής του κρανίου, βαρύτατης έως και θανατηφόρου σωματικής βλάβης, εν’ όψει των αναφερόμενων από τον εξεταζόμενο μέσων πλήξης (σιδερόβεργες-ξύλα)” τονίζει ο κ. Καρακούκης.

 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γνωμάτευση του ειδικού ιατροδικαστή Σωτήρη Τσαντίρη, ο οποίος επισημαίνει στα συμπεράσματά του ότι “οι κακώσεις παρέχουν τον χαρακτήρα ως εκ θλώντος οργάνου γενόμενες, δηλαδή προκλήθηκαν από αντικείμενο τα οποία έχουν όγκο, βάρος και αμβλεία επιφάνεια (πχ βέργες, ξύλα , μπετόβεργες, καδρόνια κλπ)”.

“Οι ως άνω κακώσεις, λόγω του μηχανισμού πρόκλησής τους χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες σωματικές βλάβες”, τονίζει ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να επιφέρουν ακόμα και το θάνατο.

“Η χρήση των ανωτέρω αντικειμένων θα μπορούσε να επιφέρει βαρεία σκοπούμενη σωματική βλάβη ή ακόμα και θάνατο, γεγονός  που απεφεύχθει από την προέκταση του δεξιού άνω άκρου, του θύματος ως θέση άμυνας”, αναφέρει χαρακτηριστικά και επικαλείται την εκχύμωση στο δεξί βραχίονα του κ. Καμμένου. Εξηγεί ουσιαστικά, δηλαδή, ότι αποδείχθηκε σωτήριο το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος σήκωσε το χέρι του για να αμυνθεί και να αποκρούσει τα χτυπήματα.

 

 

 

 

Μάλιστα ο ειδικός ιατροδικαστής κρίνει απαραίτητο εάν συνεχιστεί η κεφαλαλγία και η ζαλάδα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος, να εξεταστεί εκ νέου από νευρολόγο και νευροχειρουργό, καθώς και να γίνει μαγνητική τομογραφία.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ολοκλήρωθηκε η κατάθεση του Πάνου Καμμένου στον Διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ