Το ποίημα που απήγγειλε ο Κώστας Τασούλας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Στο γραφείο της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου , στο ΣτΕ, μετέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να της αναγγείλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.Προσφωνώντας τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποίησε και μια στροφή από ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για στίχους από το ποίημα «Το Πρώτο Σκαλί».

Τι είπε ο κ. Τασούλας στην προσφώνησή του:

“Η Ελλάς στις αρχές της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα διεκδικεί βάσιμα και αποφασιστικά τη θέση της στον σύγχρονο προηγμένο κόσμο έχοντας για πρώτη φορά μια Ελληνίδα στο υψηλότερο σκαλί της Πολιτείας. Και, κατά τον ποιητή,

«Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο

πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι

πολίτης εις των ιδεών την πόλι.

Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι

και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.

Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας

που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».

Και απ’ αυτό το κορυφαίο σκαλί θα εκπροσωπήσετε την Ελληνική Δημοκρατία στον μεγάλο εορτασμό της συμπληρώσεως δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έναν εορτασμό που θα κάνουμε με τους στοχασμούς μας γόνιμα στραμμένους οπίσω προς τα ιδρυτικά χρόνια του Κράτους μας, αλλά και με το βλέμμα μας στραμμένο μπροστά σε ένα αισιόδοξο μέλλον, που ήδη οικοδομείται από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ