Το «πηγαδάκι» Μητσοτάκη – Κουτσούμπα και η ημερομηνία των εκλογών

Ένα ενδιαφέρον τετ α τετ είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν για τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρωτοχρονιάτικος καφές Μητσοτάκη με Τασούλα – Οι ευχές και οι φωτογραφίες

Ο χρόνος διενέργειας των εκλογών αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στα «πηγαδάκια», με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ να ρωτάει τον πρωθυπουργό, εάν αποφάσισε την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, που επικαλείται πληροφορίες από τον Περισσό, ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Κουτσούμπα ότι «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά». Όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επέμεινε «πότε ακριβώς;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης  φέρεται να του είπε: «μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν σχετίζεται με τις εκλογές

Όπως μεταδόθηκε, το ίδιο ερώτημα απηύθυναν και οι δημοσιογράφοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται σταθερός στη θέση του, ότι αυτές θα γίνουν προς το τέλος της 4ετίας.

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν σχετίζεται με τις εκλογές

Το ότι η ανακοίνωση για τον κατώτατο μισθό δεν σχετίζεται με τις εκλογές ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους εξήγησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ότι η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα  ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει το πρώτο τρίμηνο, ενώ τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε το Σάββατο στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα, αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ