Το ‘πε και το ‘κανε ο Ράμα: Στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης για 2 χρόνια – Για «πολιτική τιμωρία» μίλησε ο δικηγόρος του

Το αλβανικό δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγο την ενοχή του Φρέντι Μπελέρη, από τον οποίο αφαιρεί το δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας. Επίσης αποφάσισε την καταδίκη και του συγκατηγορούμενού του.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, το είχε προαναγγείλει και το Ειδικό Αλβανικό Δικαστήριο (SPAK) αποφάσισε την ενοχή και καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, με την ποινή να μετρά από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους.

Επίσης, αποφάσισε την ενοχή και καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον συγκατηγορούμενό του Παντελή Κοκαβέση.

Αυτό που είχε προβλέψει ο Έντι Ράμα ότι θα συμβεί στον Φρέντι Μπελέρη, επιβεβαιώθηκε από το Αλβανικό Δικαστήριο και πλέον ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας δεν εκπίπτει μόνο του αξιώματός του αλλά δεν έχει το δικαίωμα να πολιτευτεί εκ νέου.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με την απολογία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος είχε τον εξής διάλογο με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου:

Φ. Μπελέρης: Το Δικαστήριο σας καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει όχι στις εντολές και σε μία στημένη δίκη. Η όλη διαδικασία είναι παράνομη Δεν κατάλαβα τις αντιδράσεις σας η πρόταση της εισαγγελίας να δικαστώ εγώ με  ποινή 2,6 μήνες δεν είναι νόμιμη στόχος της εισαγγελία να συμπληρωθεί ο χρόνος μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές στη Χειμάρρα και εγώ να είμαι στη φυλακή.

Πρόεδρος: Δεν πρόκειται για τηλεοπτική εκπομπή αλλά μία σοβαρή διαδικασία, αν ξαναχειροκροτήσετε θα αναγκαστώ να αδειάσω την αίθουσα.

Εισαγγελέας: Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που καταθέτει ο κύριος Μπελέρης.

Φ. Μπελέρης: Δεν έχω λόγο να επιτεθώ σε εσάς, την εισαγγελία δηλαδή, αυτό που ζητώ είναι μία δίκαιη δίκη.

Σε δήλωση στα ΜΜΕ μετά την απόφαση, ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Geni Xhyzari, την χαρακτήρισε ως πολιτική τιμωρία που διέταξε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ