Το ΠΑΣΟΚ για Τράπεζες και ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ για Τράπεζες και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές από την Ιπποκράτους, με αφορμή τις εξελίξεις στις τράπεζες, τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εξαρχής υπέρ της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, ενώ σχολιάζουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Στόχος της συγχώνευσης των συγκεκριμένων τραπεζών, όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, είναι να υπάρξει ένας πυλώνας που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της πραγματικής οικονομίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει εγκαίρως τα προβλήματα και είχε ζητήσει να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί.

«Πάντως, ακόμα και τώρα, επισημαίνουμε ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η Εθνική δεν θα είναι υπό ελληνικό και υπό δημόσιο έλεγχο», τονίζουν.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, από την Ιπποκράτους ασκούν κριτική ειδικότερα σε σχέση με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρουν, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ και ειδικότερα καλούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να συνέλθουν και να διαφοροποιηθούν γιατί θυσιάζουν μείζονα δημοκρατικά αγαθά στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ