Το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση της Χ.Α στην παρέλαση

Το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση της Χ.Α στην παρέλαση

Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την «οδυνηρή έκπληξη και αγανάκτηση», από την πρόσκληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, για την παρουσία εκπροσώπων της Χ.Α στην παρέλαση.

«Με οδυνηρή έκπληξη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την πρόσκληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, για την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί «τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το ΟΧΙ των Ελλήνων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ