Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Ρεν

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Ρεν 

 

Συνολικά 30 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν και σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, καθώς και ο Νίκος Παππάς, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστράφηκε και γύρω από τα εξής:

 Όταν κατά την έναρξη της συνάντησης ο Όλι Ρεν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας τον διέκοψε λέγοντάς του ότι γνωρίζει καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να μην συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γιατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία.

 

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ρεν να του εξηγήσει πώς σκοπεύει η Επιτροπή να αντιμετωπίσει την αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα, λέγοντας ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί διαπιστώνουν πως χωρίς διαγραφή χρέους, το 2020 όχι μόνο δε θα ικανοποιηθεί ο στόχος για χρέος στο 120% του ΑΕΠ αλλά αυτό θα βρίσκεται στο 160% του ΑΕΠ. Επίσης, χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις του εφαρμοζόμενου προγράμματος για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2030 της τάξης του 4%, αφαιρούμενης της αποπληρωμής των τόκων, ως «μακροοικονομικό σουρεαλισμό».

 

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι αν ανοίξει θέμα τότε η φράση που ο κος Ρεν είπε στην ελληνική Βουλή «καλό κουράγιο Έλληνες», θα έρθει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα την ανταποδώσει και τότε πράγματι θα χρειαστεί κουράγιο για όλους στην Ε.Ε.  “Ο κος Ρεν δεν σχολίασε, αλλά χαμογέλασε” αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

 

Τσίπρας και Ρεν είχαν επίσης  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ευρωεκλογές. Όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρεν  σημείωσε ότι πιθανόν να είναι και αυτός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, και ο Αλ. Τσίπρας του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και του ανέφερε επίσης ότι θα χαρεί να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματά τους για την κρίση και την πορεία της Ε.Ε. στα  ντιμπέιτ για τις Ευρωεκλογές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ