Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κικίλια

Συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα αρμοδιότητας της Πολιτικής Προστασίας.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κικίλιας θέλησαν να βάλουν τέλος στα σενάρια περί απομάκρυνσής του από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μολονότι από το Μέγαρο Μαξίμου την περιγράφουν ως μία τυπική συνάντηση ενημέρωσης ή εργασίας, όμοια με πολλές άλλες που γίνονται ενόψει της ΔΕΘ, είναι σαφές ότι αυτή η συνάντηση δεν έγινε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Επίσης κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν στις πολύ ενδιαφέρουσες-όπως τις χαρακτηρίζουν- εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Επίσης τονίζουν ότι η κυβερνητική μέριμνα εστιάζεται τώρα στην αναδιοργάνωση των δομών με επίκεντρο την Πολιτική Προστασία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δικό του μπλοκ έχει σημειώσει και ολιγωρίες και αστοχίες και δεν αποκλείεται το σενάριο κυβερνητικών αλλαγών να επανέλθει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ