Το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά – Τι ψιθύρισε στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου

Με τον χαρακτηρισμό πολιτικά ακατανόητη λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, το Μαξίμου εμφανίζεται να ακυρώνει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού πως αποχώρησε από την κυβέρνηση διότι δεν είχε τη στήριξη που ανέμενε από τον υπουργό Άμυνας.

Το ζήτημα που οδήγησε στην παραίτηση φαίνεται πως άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς αποφάσισε να τα “βροντήξει”, ενώ ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον Πρωθυπουργό να συνοψίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο υπουργός των Εξωτερικών βγήκε από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, περίπου ένα τέταρτο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης με εμφανή ένταση στο πρόσωπό του και κατευθύνθηκε σκυθρωπός στο ασανσέρ του πρώτου ορόφου. Ακριβώς πίσω του, τον ακολούθησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ακούστηκε να ζητά να συνεννοηθούν για κάποιο θέμα, ενδεχομένως για κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα, όμως ο κ. Κοτζιάς ήταν αρνητικός. “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα”, ακούστηκε η φωνή του πρώην υπουργού μέσα από το ασανσέρ και ενώ ο κ. Σπίρτζης προσπαθούσε να του μιλήσει κρατώντας την πόρτα μισάνοιχτη.

Οι υπόλοιποι υπουργοί εξήλθαν από την αίθουσα του Υπουργικού λίγη ώρα αργότερα, όπως και ο Πρωθυπουργός άλλωστε, φανερώνοντας από την απροθυμία τους να μιλήσουν, πως είχε προηγηθεί μια δύσκολη συνεδρίαση.

Οι πληροφορίες από παριστάμενους υπουργούς που είδαν τη σκηνή της έντασης να διαδραματίζεται μπροστά τους, επιμένουν ότι αποχωρώντας από το Υπουργικό ο κ. Κοτζιάς, έσκυψε και είπε κάτι στον Πρωθυπουργό, το οποίο ωστόσο δεν άκουσε κανείς. Ο Πρωθυπουργός δεν αντέδρασε και συνέχισε την καταληκτική παρέμβασή του, προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όμως με βάση τις πληροφορίες, που εμφανίζουν τον κ. Κοτζιά να μην έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα έως τη στιγμή της παραίτησής του, όπως επίσης και τον Πρωθυπουργό να μην επιδιώκει επαφή με τον υπουργό των Εξωτερικών, εκτιμάται πως τα λόγια της αποχώρησής του παραιτηθέντος προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στον Πρωθυπουργό. Και όχι μόνο προβληματισμό, αλλά και παγωμάρα. Εξ αυτού του λόγου μάλιστα, το βράδυ της ίδιας ημέρας κύκλοι της κυβέρνησης θύμιζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε με αυστηρό τόνο προς όλους πως “Θέλω καθαρούς λογαριασμούς. Ως εδώ”.

Πηγή: Έθνος

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ