Το νέο σχέδιο του σουλτάνου: Ο Ερντογάν ετοιμάζει “αντεπίθεση” στον Έβρο

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

H πρόσκαιρη αποκλιµάκωση της κρίσης στα σύνορα του Έβρου λόγω του κορονοϊού, που πλήττει και την Τουρκία, δεν καθησυχάζει τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ που περιµένουν τώρα πότε θα εκδηλωθεί η «αντεπίθεση» του σουλτάνου. Οι ελληνικές Aρχές εκτιµούν πως αυτό που συνέβη στον Έβρο από την Καθαρά ∆ευτέρα δεν ήταν παροδικό, αλλά ένα οργανωµένο σχέδιο µακροπρόθεσµης πολιορκίας του Έβρου που ανοίγει στην Ελλάδα ένα νέο µέτωπο.

Αντίστοιχης αποφασιστικότητας ήταν και οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς. Τα πρώτα 24ωρα της κρίσης στον Έβρο, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είχαν θέσει έναν στόχο. «Να αντέξουµε τουλάχιστον τρία 24ωρα. Αυτό θα αποθαρρύνει πολλούς και θα επιστρέψουν στο εσωτερικό της Τουρκίας», έλεγαν. Είκοσι ηµέρες µετά, έχει γίνει σαφές ότι το σχέδιο «άλωσης του Έβρου» προβλέπει µακροχρόνια πολιορκία και αυτό προκαλεί προβληµατισµό στο ΥΠΕΘΑ, που θεωρεί ότι είναι θέµα χρόνου να ανοίξει και το «νότιο µέτωπο» , κάτω από την Κρήτη.

Ο όρος «άλωση του Έβρου» δεν είναι τυχαίος. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συντονίζουν την επιχείρηση στον Έβρο -γιατί περί αυτού πρόκειται- έχουν δώσει την κωδική ονοµασία «1453»! Με αυτόν τον κωδικό πετά κάθε µέρα και σχεδόν όλο το 24ωρο τουρκικό UAV στην περιοχή του Έβρου.Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ