Το μήνυμα του Θεοδωράκη στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν στις πανελλαδικές

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αφού συνεχάρη τους υποψηφίους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις στη συνέχεια απευθύνθηκε στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν.

Ο κ. Θεοδωράκης μέσα από τέσσερις φράσεις προέτρεψε τους μαθητές να μην απογοητεύονται και να προχωρήσουν μπροστά, καταλήγοντας:

«Δεν είναι λόγια παρηγοριάς, είναι η αλήθεια της ζωής. Και δεν είναι σκέψεις (μόνο) δικές μου, τα ίδια περίπου λένε όλοι οι σπουδαίοι που ξέρεις. Από τον Μπρους Λι μέχρι τον Κομφούκιο (και ενδιαμέσως οι Καρλ Σάντμπεργκ και Τζόνι Κας)».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Μπράβο στα παιδιά που πέτυχαν. Εγώ, όμως, θέλω να μιλήσω στο παιδί που δεν κατάφερε αυτό που ήθελε. Και να του πω μόνο 4 φράσεις:

– Μη φοβηθείς την αποτυχία. Ο χαμηλός στόχος είναι έγκλημα, όχι η αποτυχία. Στις μεγαλειώδεις προσπάθειες ακόμα και η αποτυχία είναι ένδοξη.

– Πίσω από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια και κάθε ήττα, βρίσκεται το γέλιο της σοφίας, αν μπορείς να το ακούσεις.

– Βασίσου στην αποτυχία. Είναι το σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο. Κλείσε την πόρτα στο παρελθόν, μην ξεχάσεις τα λάθη αλλά μην τα σκέφτεσαι συνέχεια. Μην χαραμίζεις σε αυτά την ενέργειά σου και τον χρόνο σου.

– Η μεγαλύτερη δόξα μας δεν είναι το να μην κάνουμε λάθη αλλά το να σηκωνόμαστε ξανά κάθε φορά που αποτυγχάνουμε.

Δεν είναι λόγια παρηγοριάς, είναι η αλήθεια της ζωής. Και δεν είναι σκέψεις (μόνο) δικές μου, τα ίδια περίπου λένε όλοι οι σπουδαίοι που ξέρεις. Από τον Μπρους Λι μέχρι τον Κομφούκιο (και ενδιαμέσως οι Καρλ Σάντμπεργκ και Τζόνι Κας)»

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Η εκπαίδευση και τα σχολεία να μην γίνουν αντικείμενο κομματικής αντιδικίας

Στο μικροσκόπιο οι βάσεις: Υποψήφιος στην Κοζάνη πέρασε με μέσο όρο 1,56!

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ