Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα της γυναίκας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι «η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν συνιστά μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας έναντι της Γυναίκας και των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της».

Όπως αναφέρει, σε μια εποχή βαθιάς και επώδυνης κρίσης -η οποία δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά εκτείνεται πολύ πέραν των συνόρων μας και η οποία εκτός από κρίση οικονομική είναι, πρωτίστως, κρίση θεμελιωδών αρχών και αξιών- η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να αποτελεί, κατ’ εξοχήν, ημέρα περίσκεψης και περισυλλογής.

«Ειδικότερα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας καλεί ν’ αναλογισθούμε αφενός πόσο σημαντικό είναι, για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο εν γένει, το κεφάλαιο “Γυναίκα”, όπως άλλωστε η ίδια η ιστορική εξέλιξη έχει καταδείξει και μάλιστα με αμάχητα τεκμήρια. Αφετέρου δε πόσο λίγο, δυστυχώς, έχουμε αξιοποιήσει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει, κατά γενική ομολογία, πολλές και πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ