Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την Ροδόπη και τα νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου

Περιοδεία σε Ροδόπη και τρία νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με πολλαπλά μηνύματα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Οι παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Θράκη είναι αναγκαία, γιατί υπάρχει λόγος. Όπως υπάρχει λόγος να εκπαιδεύονται με άλλους και να επιχειρούν ώστε να διατηρούν τα σύνορά μας ασφαλή» τόνισε με νόημα μιλώντας στο προσωπικό που υπηρετεί σε Ροδόπη, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

 

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκλήρωσε χθες αργά το βράδυ τη διήμερη περιοδεία του σε Θράκη και νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου, όπου με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του 1ου Λόχου Βάσεως Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (1ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ) στην Νέα Σάντα Ροδόπης, όπου παρευρέθη και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος. Ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 41 ΣΠ) στην Σαμοθράκη, όπου ήταν παρών και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νικόλαος Γαλατούμος.

Εν συνεχεία μετέβη στην Λήμνο, όπου αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα των Αεροσκαφών Επιφυλακής (READINESS) και των Ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης Super Puma στην 130 Σμηναρχία Μάχης, όπως και με το προσωπικό της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ) και της Κανονιοφόρου ΚΑΣΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα Μύρινας.

Επίσης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο και τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μύρινας.

Τέλος, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου της νήσου, παρουσία και της Δημάρχου της νήσου κ. Μαρίας Κακαλή.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την προσήλωση όλων στην Αποστολή τους κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία. Επίσης, τους συνεχάρη για την αποφασιστικότητα, την αφοσίωση και την αυταπάρνησή τους, επισημαίνοντας τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ώστε να διασφαλίζεται και επαυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην αξία της επιχειρησιακής εκπαίδευσης τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές πλαίσιο, όπως και στον ενισχυμένο ρόλο της Χώρας μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής, στον οποίο οι ΕΔ συνεισφέρουν με αποφασιστικότητα, συνέπεια και συνέχεια.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.