Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ΕΡΤ

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ΕΡΤ

 

«Πρωτοφανή αυταρχική απόφαση» που «αντιστοιχεί μόνο με καταστάσεις που συναντώνται στις σκοτεινότερες περιόδους δικτατορικών καθεστώτων» χαρακτηρίζει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το ΚΕΑ καταδικάζει την «πρωτοφανή απόπειρα» της ελληνικής κυβέρνησης «να λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης και τονίζει ότι «η βάρβαρη καταστροφή 2656 νοικοκυριών βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τις προσδοκίες της τρόικα».

«Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει κάθε είδους νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει. Αυτό που συμβαίνει από χθες στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την ανάλυση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ότι η επιβολή των Μνημονίων και των προγραμμάτων λιτότητας πάει χέρι χέρι με την κλιμάκωση του αυταρχισμού και την καταπίεση θεμελιωδών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων», προσθέτει.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει τέλος την στήριξή του «στη μαζική κινητοποίηση του ελληνικού λαού, της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων» και καλεί όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταδικάσουν τις πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ