Το ΚΚΕ για τη συμφωνία του πρϋπολογισμού

Το ΚΚΕ για τη συμφωνία του πρϋπολογισμού

 

 αποσπούν με την αντιλαϊκή πολιτική τους από τους εργαζόμενους» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό.

«Το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα θα είναι ο εκτοπισμός των αυτοαπασχολούμενων και της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και η αύξηση της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ειδικά των νέων.

Σε όποιο συμβιβασμό και αν καταλήξουν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ δεν είναι δυνατόν πια να κρυφθούν και τα αδιέξοδα θα συνεχίσουν να οξύνονται και να μεγαλώνουν. Όσοι λένε στο λαό ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή, τον κοροϊδεύουν. Όσο υπάρχει, πιο επιθετική θα γίνεται.

Η λαϊκή συμμαχία και η πάλη για την απαλλαγή από την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, είναι ο δρόμος για να αποκρουστούν τα βάρβαρα μέτρα διαρκείας, για να σωθεί ο λαός και οι νέοι από τη φτώχια και την ανεργία» καταλήγει το σχόλιο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ