Το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει επί της αρχής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Αδικαιολόγητο έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού σε όλο το νομοσχέδιο, εμμονή στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον, διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και δηλώνει ότι το καταψηφίζει επί της αρχής και για τον πρόσθετο λόγο της κακής νομοθέτησης εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο αγορητής του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης, δήλωσε ωστόσο ότι το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με τις θετικές διατάξεις όπως είναι οι ρυθμίσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, το εθνικό μητρώο υποδομών, τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη, το εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο, τους εργολήπτες, την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών.

«Υπάρχουν όμως και διατάξεις που μπήκαν νύχτα και οι οποίες εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς για το ποιά είναι τα πραγματικά κίνητρα και ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν», είπε και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ευνοεί την χωρίς περιορισμό ανάπτυξη του διαδικτυακού τζόγου αρκεί η ενδιαφερόμενη εταιρεία να πληρώσει το τίμημα χωρίς όρους.

«Είναι αλήθεια ότι έχει έναν βαρύγδουπο τίτλο, δυστυχώς όμως είναι ειλικρινές και εμπροσθοβαρές μόνο για τις άλλες διατάξεις, όχι αυτές για την ανάπτυξη της χώρας. Είναι ένα νομοσχέδιο – σκούπα με υπογραφές από 17 υπουργούς, στο οποίο περιλαμβάνουν ασύνδετες μεταξύ τους διατάξεις που τακτοποιούν εκκρεμότητες. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι έχει 50 άρθρα αλλά σίγουρα αυτό το νομοσχέδιο δεν χαράσσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας» είπε ο αγορητής του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο κ. Κατρίνης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι όχι μόνο διαψεύδει τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά αλλά και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το αν έχει σχέδιο ανάπτυξης για την χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ