Το κατηγορητήριο σε βάρος του Μπούκουρα

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Μπούκουρα

 

Το κατηγορητήριο των ειδικών ανακριτριών σε βάρος του Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής αναφέρει:

“Το ως άνω όπλο κατείχες με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης ‘Χρυσή Αυγή’ στα πλαίσια της δραστηριότητας σου ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής της ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς της οργάνωσης δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε εσένα ‘καθηκόντων’ συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για εσένα- όπως και για όλα τα μέλη της οργάνωσης- στόχων της.”

Ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε πρωτοφανές το κατηγορητήριο που αφορά την τροποποίηση, όπως είπε, μιας νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνας η οποία αντί για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια. “Όπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει τον δέοντα σεβασμό” είπε ο κ. Κούγιας και σημείωσε πως ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του θέλουν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία επισημαίνοντας ότι είναι τραγωδία να γίνονται ανθρωποθυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της Χ.Α. στο πρόσφατο ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή είπε ότι ο πελάτης του νιώθει πως βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. “Από τη μια υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της Χ.Α. και από την άλλη θεωρεί ότι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα, μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένεια του πάνω από την κομματική ιδιότητα, αυτό να θεωρείται κωμικό και να τον χλευάζουν.”

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ακόμα ότι: “Πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της Χ.Α. που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι.”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.