To «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά του αεροπλανοφόρου FORD – ΦΩΤΟ

Το Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε εντυπωσιακή συνεκπαίδευση με μαχητικά F-18 από το USS GERALD FORD, το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS GERALD R. FORD (GRF) βρέθηκε νότια της Κρήτης και γι’ ακόμη μία φορά τα μαχητικά του αεροπλάνα συνεκπαιδεύτηκαν με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτή τη φορά ήταν το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας – το Erieye ή EMB-145H Αεροφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

Η συνεκπαίδευση αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αεροπλανοφόρο USS GERALD R. FORD (GRF) των Η.Π.Α., στο πλαίσιο παρουσίας του Carrier Strike Group 12 (CSG-12) στο οποίο υπάγεται το GRF, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της συνεχούς παρουσίας Ελληνικών Ναυτικών Μονάδων ως συνοδεία της Δύναμης Κρούσης Αμερικανικών Αεροπλανοφόρων κατά τον πλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του, κατά την διάρκειά της υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα ελέγχου Α/Φ σε σενάρια εναέριας μάχης που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας Erieye, το «Ιπτάμενο Μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ