Το διπλό φονικό κόβει την «ανάσα» της κυβέρνησης

Το διπλό φονικό κόβει την «ανάσα» της κυβέρνησης

Το στοιχείο της κοινωνικής αναταραχής και του εθνικού διχασμού κόβει την «ανάσα» της κυβέρνησης, έπειτα από το διπλό φονικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Το Μέγαρο Μαξίμου «έζησε» τέσσερις δραματικές ώρες από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τη δολοφονία, μέχρι την ώρα που αποφασίστηκε να βγει ο Σίμος Κεδίκογλου να κάνει τη λακωνική δήλωση για την «αμείλικτη τιμωρία των δραστών». 

Ο κ. Σαμαράς έμεινε μέχρι τις 23:00 στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με όλους τους στενούς του συνεργάτες και βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τους κυρίους Δένδια και Γεωργιάδη όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις. 

Από την ώρα που στην κυβέρνηση πληροφορήθηκαν ότι επρόκειτο για δυο νέα παιδιά -μέλη της Χρυσής Αυγής – ήχησε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έγιναν συνεχείς συσκέψεις για τη διαχείριση του γεγονότος.

Ο κ. Δένδιας δεν απάντησε σε καμία από τις σκληρές ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον της κυβέρνησης και του ιδίου, ενώ στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού απέφευγαν κάθε σχόλιο ή εκτίμηση για το διπλό φονικό. 

«Η κατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει την κυβέρνηση», αναγνώριζαν στελέχη του Μαξίμου, αποφεύγοντας, ωστόσο, κάθε ευθεία εκτίμηση για το περιστατικό, ενώ ταυτόχρονα παραδέχονταν ότι η Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσει σε κάθε περίπτωση να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και πολιτικά τη στυγνή δολοφονία των δύο νέων. 

Όση ώρα έμεινε στο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς μαζί με τους συνεργάτες του, παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και έπειτα από τις πρώτες ώρες της αμηχανίας και του «παγώματος», στο Μαξίμου επανήλθε η ψυχραιμία ως προς τη διαχείριση της κατάστασης. 

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά αργά το βράδυ παρέπεμπαν στις έρευνες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, σε μία προσπάθεια να βγάλουν κάθε «πολιτικό προκάλυμμα» από την επίθεση, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι μπροστά τους βρίσκεται ένα ιδιαίτερο κρίσιμο διάστημα που ουδείς μπορεί να προβλέψει από σήμερα το πού μπορεί να καταλήξει. 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ