Το δείπνο του Βενιζέλου – ΦΩΤΟ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στο αγαπημένο του «Πάρκο» υποδέχθηκε βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να τους παραθέσει δείπνο για την ονομαστική του εορτή.

Από τις ευχές για χρόνια πολλά, η συζήτηση πέρασε γρήγορα στην πολιτική σκηνή και στο μενού μπήκε η τελευταία συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, με τους παρευρισκόμενους να εξάρουν την κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου του κόμματος. 

Επόμενο πιάτο, ήταν η κριτική στην κυβέρνηση. Μεταξύ των παρευρισκόμενων, εκτιμήθηκε ότι η χώρα οδηγείται σε νέο μνημόνιο το οποίο μάλιστα δεν θα γίνει για να πάρει χρήματα, αλλά για να μπορέσει να πάρει αυτά που υπολείπονται από το παλαιό δάνειο. Θα ληφθούν δηλαδή νέα μέτρα για να εξυπηρετήσουν παλιότερες οικονομικές συμφωνίες, ως αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των διαπραγματεύσεων. 

Πολιτικό «επιδόρπιο» η πρόταση για εξεταστική για το μνημόνιο, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλούν για ένα «ιδανικό φόρουμ» προκειμένου να αποκατασταθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί η ‘καταστροφική’ για την χώρα αντιπολίτευση των σημερινών συγκυβερνητών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 

Εκτιμήθηκε μάλιστα ότι θα κληθούν να καταθέσουν όχι μόνο άνθρωποι που είναι πλέον πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, σε θέσεις κλειδιά, όπως οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Έλενα Παναρίτη, ή ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αλλά και Ευρωπαίοι και διεθνείς αξιωματούχοι με τους οποίους συνεργάστηκε η κυβέρνηση του 2012 για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το κούρεμα του χρέους, όπως οι κ.κ Τρισέ, Γιούνκερ, Ρεν, Ντράγκι , Νταλάρα κα, πράγμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες εμπλοκές. 

Για την ακρίβεια, εκτιμήθηκε ότι η εξεταστική για το μνημόνιο είναι μια παγίδα στην οποία πέφτει μέσα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καθώς ζητάει εξεταστική για το δεύτερο μνημόνιο για το οποίο έχει ζητήσει και έχει λάβει παράταση με υπογραφή Βαρουφάκη, στενοί τωρινοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το πρώτο μνημόνιο και η επιτροπή μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο φόρουμ για την ανάδειξη της ευθύνης της νέας κυβέρνησης για την υπαγωγή της χώρας σε τρίτο μνημόνιο.  

 

Πηγή:real.gr 

 

Διαβάστε επίσης

Το πρωταπριλιάτικο αστείο του Βαρουφάκη

Ο Μιχελογιαννάκης για την κατάληψη στο γραφείο του

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ