Το άγνωστο επεισόδιο στα σύνορα με την Τουρκία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση άρθρο σύμφωνα με το οποίο περίπολος της FRONTEX από απαρτιζόταν από Γερμανούς αστυνομικούς δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες, στον ποταμό Έβρο.

«Τούρκοι στρατιώτες λέγεται ότι στόχευσαν Γερμανούς αξιωματούχους του Frontex» αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό αναφέροντας ότι οι Γερμανοί έχουν κάνει αναφορά στους προϊστάμενούς τους στην Γερμανία αλλά και την ηγεσία του FRONTEX. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, μία ημέρα μετά το συμβάν υπήρξε και επικοινωνία του υπουργού – αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου και του Αρχηγού της FRONTEX, Fabrice Leggeri.

Το δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο: «Τούρκοι στρατιώτες λέγεται ότι στόχευσαν Γερμανούς αξιωματούχους του Frontex»

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του enikos.gr από στρατιωτικές πηγές, το συμβάν έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Το τουρκικό περίπολο έβριζε κι έκανε χειρονομίες στην μεικτή ομάδα που περιπολούσε στα ελληνικά σύνορα, αποτελούμενο από 2 Γερμανούς κι έναν Έλληνα αστυνομικό. Οι Τούρκοι φέρονται να πυροβόλησαν, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι τρεις στην αναφορά τους, χρησιμοποιώντας όμως αβολίδωτα φυσίγγια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ