Την Τετάρτη η εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου και Γραμματέα

Την Τετάρτη η εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου και Γραμματέα 

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου για πρώτη φορά η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξει νέο Πολιτικό Συμβούλιο και Γραμματέα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη θέση του νέου Γραμματέα θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος σε ψήφους για την ανάδειξη των μελών της νέας ΚΠΕ την προηγούμενη Κυριακή. Την Πέμπτη μάλιστα, οι δύο άντρες συναντήθηκαν σε μία προσπάθεια… αποτίμησης των εργασιών του Συνεδρίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να κάνει και με άλλα εκλεγμένα στο κεντρικό όργανο μέλη. 

Στο παρασκήνιο πάντως, ακραιφνείς «βενιζελικοί» διαφωνούν με την απόφαση να προταθεί για νέος Γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης, απειλώντας ακόμα και με… παραιτήσεις τους εφόσον αυτό συμβεί. 

Τα… υπόγεια μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ όμως δεν σταματούν εκεί. Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, Ιπποκράτους και «εσωκομματική αντιπολίτευση»… σφάζονται για το κατά πόσον η απόφαση του Συνεδρίου για ασυμβίβαστο αφορούσε μόνο σε Προέδρους ή Διοικητές Οργανισμών και Γενικούς Γραμματείς ή ευρύτερα σε κατέχοντες κρατικές θέσεις (όπως υποστηρίζει η «εσωκομματική αντιπολίτευση»). 

Χθες πάντως, το… καλό παράδειγμα έδωσαν δύο νέα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επιλέγοντας να παραιτηθούν από τις θέσεις τους σε ΔΣ Οργανισμών, υπέρ της παραμονής τους στην ΚΠΕ χωρίς κανείς να μπορεί να τους προσάψει το παραμικρό. 

Θέλοντας –όπως λένε- να υποστηρίξουν στην ουσία του το μήνυμα του Συνεδρίου για… ανανέωση, και σε νοοτροπίες, ο Αντώνης Σαουλίδης παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ και η Νανά Βρυώνη από το ΔΣ του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ. 

«Το ζητούμενο της ανανέωσης νοοτροπιών και συμπεριφορών μας ανετέθη ως ισχυρή εντολή αλλαγής (…) Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι σαφές και εμείς υπεύθυνοι να το κάνουμε πράξη. Σε αυτό θα κριθούμε», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Σαουλίδης, που υποστηρίζει ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου 2012 και κατέθεσε νέο αίτημα, ζητώντας την οριστική αποδοχή του προχθές. 

Τη δική της «απάντηση» σε όσους… δεν έχουν λάβει ακόμα το μήνυμα της ανανέωσης, έδωσε με ανακοίνωσή της και η κ. Βρυώνη, «γνωστοποιώντας» τους ότι υπέβαλε χθες την παραίτησή της από μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητή του Ροβέρτο Σπυρόπουλο και ως εκ τούτου δεν κατέχει πλέον ουδεμία θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους ως ασυμβίβαστη με την εκλογή της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. «Με σημαία την ανανέωση που όλοι εμείς οι νέοι πρεσβεύουμε, ήρθε η ώρα να την κάνουμε πράξη!», λέει. 

 

Πηγή: real.gr 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ