Τηλεοπτικές άδειες: Ανάβει νέες «φωτιές» η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα

Νέες «φωτιές» ανάβει στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες στο Ειδικό Δικαστήριο, η συνέντευξη της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή.

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή τονίζει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την δημιουργία δικών του μέσων ενημέρωσης, σημειώνει ότι ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωνε τον επιχειρηματία ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω και υπογραμμίζει ότι όλα τα SMS είναι αληθινά και ότι υπάρχουν και άλλα.

Όπως δηλώνει στη συνέντευξή της η κα Διαμαντή: «Ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε αφειδώς τις προσπάθειες του κόμματος να αποκτήσει το δικό του τηλεοπτικό κανάλι και τη δική του εφημερίδα. Ομάδες ανθρώπων εργάζονταν γι` αυτόν τον σκοπό. Ο κ. Καλογρίτσας πλήρωνε μισθούς, παρείχε την υποδομή κάθε μορφής […], ταυτόχρονα ενίσχυε και το κόμμα όσο μπορούσε. Κατέθεσα μάλιστα και τα όσα έλεγε με βαριά φωνή ένας κύριος (στέλεχος του κόμματος), που ήταν γι’ αυτόν τον σκοπό στα γραφεία του Ομίλου Καλογρίτσα: “Χρήστο μου, τα κόμματα δεν ζουν χωρίς χρήματα”».

Τα όσα υποστηρίζει στη συνέντευξη της η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να δώσει εξηγήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα για τις σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα για το τι γνωρίζει για την χρηματοδότηση του κόμματος του από τον κ. Καλογρίτσα και για το τι γνώριζε για τις μεταφορές μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με την κα Διαμαντή έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και από τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου.

Η Κουμουνδούρου πάντως επιτίθεται με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα. Την κατηγορεί ότι «βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη δημοκρατική εκτροπή των παρακολουθήσεων, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, ως τα σκάνδαλα βουλευτών και στελεχών της που ως γαλάζιες ακρίδες έχουν ορμήσει στον δημόσιο πλούτο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στενοί συνεργάτες του Νίκου Παππά υποστήριζαν ότι 8 μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αθωωτικοί για τον πρώην υπουργό Επικρατείας ενώ τόνιζαν ότι η αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Παππά και της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα θα συνεχιστεί στη δικαιοσύνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ