Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Για τη νέα διάσκεψη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι το επίπεδό της δεν έχει καθοριστεί, «αλλά θα έχει την ίδια μορφή με την προηγούμενη, αφού σε αυτήν θα συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο κοινότητες, οι τρείς εγγυήτριες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου θα γίνεται συζήτηση με στόχο την επίλυση των μειζόνων θεμάτων, που αφορούν τα πέντε κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.

Θα γίνεται, επίσης, συζήτηση για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι καταληκτική, αφού υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι διαπραγματευτές πρόσθεσε, θα συνεχίζουν να συζητούν, για να επιλύσουν μικρότερης σημασίας διαφορές και προβλήματα που υπάρχουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Aναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν σε νέα διάσκεψη στις αρχές Μαρτίου

Βίτσας: Πάντα έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ζητήματα κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.