Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν

Επισήμως θα συζητηθεί η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία στις 18 Ιουνίου όπου θα πάρει μέρος στο ετήσιο οικονομικό forum της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο όπως είναι λογικό Τσίπρας και Πούτιν θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αλλά και την αντίδραση των ΗΠΑ για την συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Μόσχας για τον αγωγό φυσικού αερίου.

Η επικοινωνία γίνεται μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος νωρίτερα σχολίασε τις δηλώσεις του νέου ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για θέμα ενέργειας, Άμος Χοχστάιν, για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου.

“Οι δηλώσεις του κ. Άμος Χοχστάιν για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές. Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος.

Αντίθετα, η επιλογή να στηρίξουμε στο ελληνικό έδαφος έναν αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης».

 

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» ούτε εκβιάζεται

Το “παιχνίδι” της Μέρκελ στο Instagram με Τσίπρα και Σαμαρά – ΦΩΤΟ

Η Μέρκελ, η G7 και στο βάθος η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ