Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Ολάντ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Να πιεστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει σε συμφωνία χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του, τις οποίες καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπληρώσει ή να υπάρχει συμφωνία μόνο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» πρόκειται να ζητήσει από τον Φρανσουά Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στο Παρίσι.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία τουλάχιστον με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup, 25 και 26 Απριλίου, ενώ καθοριστικές για την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι οι επαφές και οι συζητήσεις που θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Και με Σόιμπλε

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, όπου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- θα συζητήσουν και θέματα της διαπραγμάτευσης, μεταξύ των οποίων ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια.

Νωρίτερα η συζήτηση;

Κυβερνητικές πηγές, με τις οποίες συνομίλησε το Real.gr, δεν αποκλείουν η συζήτηση για το χρέος να ξεκινήσει πριν από το τέλος της αξιολόγησης, όπως δηλαδή ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Δεν υπήρξε άρνηση»

Κορυφαία κυβερνητική πηγή, επίσης, διαψεύδει ότι στο πλαίσιο των ταξιδιών του ο πρωθυπουργός ζήτησε να δει σήμερα ή αύριο την Άγκελα Μέρκελ, αλλά εισέπραξε άρνηση ή μη ανταπόκριση στο τηλεφώνημα.

«Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Μαξίμου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου τα νομοσχέδιο για ασφαλιστικό- φορολογικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ