Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Αλ Σίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για την υποδειγματική συνεργασία των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι αφορά πολλά θέματα και ιδίως την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο γιατί σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, και το γραπτό και το εθιμικό, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να διδαχθεί πολλά σε ότι αφορά της συνεργασία της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα”.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι πρέπει να να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στην Συρία, να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού το προσφυγικό και να αντιμετωπιστούν οι δολοφόνοι τρομοκράτες του ISIS.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ