Τι συζήτησαν Κοτζιάς – Κέρι

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, Τζον Κέρι και Νίκου Κοτζιά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Κέρι μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, το Σάββατο, για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα» και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά». Επίσης, όπως επισημαίνεται, ο κ. Κέρι «σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «συζήτησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά τη συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του πακέτου μέτρων του Μινσκ (που συμφωνήθηκε) αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών πρωτοκόλλου της 5ης και της 14ης Σεπτεμβρίου 2014».

 

Διαβάστε επίσης:

Το ΥΠΕΞ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κοπεγχάγη

Θέμα ωρών η ανακοίνωση του “εκλεκτού” για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ