Καμμένος: «Οι χώρες του νότου χρειάζονται στήριξη γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης»

«Η Ευρώπη είναι ασφαλής, αλλά και η κεντρική Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της άσκησης που παρακολούθησε, μεταξύ τμημάτων της Ζ’ μοίρας αμφίβιων καταδρομών (Ζ ΜΑΚ) και του 2ου τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία.

Παράλληλα, διεμήνυσε «προς κάποιους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια, να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιο τους».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε, ότι «με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια και με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου, που είναι εναντίον της τρομοκρατίας, προς τα νότια, θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας, έναν άξονα ασφάλειας».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρατήρησε ότι «αν είχαμε τόσους καλούς γείτονες όσο η Βουλγαρία, δεν θα χρειαζόταν να είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό επί του προϋπολογισμού μας -για την άμυνα- αλλά δεν μας αγαπούν πολλοί γύρω από τη γειτονιά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να έχουμε έναν τόσο μεγάλο προϋπολογισμό και ιδίως μέσα σε μία αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή, παρά την οικονομική κρίση».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Περαιτέρω, γνωστοποίησε ότι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, διερευνούν την προοπτική συνεργειών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Στην άσκηση συμμετείχαν τέσσερα ελληνικά F-16, καθώς και ελικόπτερα της γείτονος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ