Τη “Μαύρη Βίβλο της υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ” παρουσίασε ο Άδωνις – ΦΩΤΟ

Τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεια, συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον  συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ, Νίκο Παναγιωτοπουλο, και τον τομεάρχη Υγείας, Χρήστο Κέλα.

«Με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο έχουν καταρριφθεί οι μύθοι της ανάλγητης ΝΔ και της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διάσταση προεκλογικού λόγου από μετεκλογικα έργα», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Κέλας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική ανεπάρκεια και αναισθησία και για καθυστέρηση στις προσλήψεις για τις ΜΕΘ, τη στιγμή μάλιστα που η γρίπη μετράει 94 νεκρούς και 112 βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ καθημερινά 50 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε εν λειτουργία 400 κλίνες και αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 320 κρεβάτια. «Υπομονή και ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε ο κ. Κελας.

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία για την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Όπως είπαν αυτό ήδη ισχύει από την προηγούμενη κυβέρνηση, και το νέο που έρχεται είναι η υγειονομική κάλυψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με ανυπολόγιστο κόστος, ενώ ανοίγει κερκόπορτα σε γείτονες μας να έρχονται στην Ελλάδα και να υποβάλλονται σε πανάκριβες θεραπείες εντελώς δωρεάν, όπως γινόταν τη δεκαετία του, 90, “φορτώνοντας” το κόστος στο Σύστημα Υγείας και κατ’ επέκταση στους φορολογουμένους πολίτες.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανεπάρκεια καθώς ξέφυγε η φαρμακευτική δαπάνη, με αποτέλεσμα να γίνει μνημονική δέσμευση το νοσοκομειακό claw back. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να χρηματοδοτεί δομές Υγείας, λέγοντας ότι δεν συναινούν στην μεταφορά δαπανών Υγείας στην ΤΑ τουλάχιστον χωρίς έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: twitter (@AdonisGeorgiadi)

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.