Τι είπαν «αρχηγός»-«υπαρχηγός»

Τι είπαν «αρχηγός»-«υπαρχηγός»

Με διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς και επιχείρησαν με άλλη υπερασπιστική γραμμή να καταρρίψουν στις κατηγορίες σε βάρος τους για την σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά του ο φερόμενος ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την μαραθώνια απολογία του επιχείρησε να βγάλει από πάνω του την «ταμπέλα» του ναζιστική και τα κείμενα που έγραφε σε νεαρότερη ηλικία. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό της Γερμανίας του Μεσοπολέμου και καταδίκασε όλες τις μορφές βίας.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την αποδιδόμενη σε εμέ πράξη, διότι ουδέν αποδεικτικό στοιχείο με συνδέει με αυτήν αμέσως ή εμμέσως και επιφυλάσσομαι να απαντήσω με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο αλλά και να απαντήσω επί μέρους στα ερωτήματά σας…» αναφέρει στην απολογία του ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Σε ερώτηση για την αρθογραφία του υπέρ του Χίτλερ στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησε: «Τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος…».

Για το καταστατικό της οργάνωσης που δημοσιοποιήθηκε και στηρίζεται στην αρχή του αρχηγού κατά τα πρότυπα του Χίτλερ στη Γερμανία ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι το κείμενο είναι ψευδεπίγραφο. «Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος…».

Σε ερώτηση για το καταστατικό με τον τίτλο Πρωτεσίλαος, το οποίο προσκομίστηκε από μάρτυρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίσε ότι: «Ουδεμία σχέση έχει αυτό το έγγραφο με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Τα δύο ψευδεπίγραφα έγγραφα (σ.σ. βρίσκονται στη δικογραφία) απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η οποία υπερασπίζεται αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού».

Αναφορικά με την ιεραρχία και τη δομή της Χρυσής Αυγής ο γ.γ. υποστήριξε ότι η Κεντρική Επιτροπή με 80 μέλη από οπαδούς του κόμματος είναι το κυρίαρχο όργανο που εκλέγει και τον γενικό γραμματέα. Το βασικό επιχείρημα του είναι ότι σε πολλές συνεδριάσεις των οργάνων της Χρυσής Αυγής δεν πέρασε-κατά δήλωση του- η γνώμη του.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός, καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές και την αμφίεση, αλλά και τον συγκεκριμένο βηματισμό δεν τον υιοθετώ, όπως έχω πει και σε τηλεοπτική μου εμφάνιση. Γενικώς έχω καταγγείλει μέσα και έξω από τη βουλή κάθε πράξη βίας… Καταδικάζω όλα τα επεισόδια καταστρατήγησης του νόμου» είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τα τάγματα εφόδου και τις απειλές που είχε εκτοξεύσει δημόσια ότι η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στους δρόμους υποστήριξε ότι εννοούσε νόμιμες συναθροίσεις διαμαρτυρίας που θα καταγελούν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Για το πρωινό μετά τη δολοφονία Φύσσα παραδέχεται ότι μίλησε με τον Γιάννη Λαγό για 45 δευτερόλεπτα, αλλά ισχυρίστηκε πως η συνομιλία ήταν μόνο για την επομένη εκδήλωσή του. Παράλληλα τόνισε ότι είχε παραδώσει επτά συνδέσεις που του είχαν δοθεί, στο κόμμα.

 

Σκληρό υπόμνημα από τον Χρ.Παππά

 

Λιγότερο απολογητικό και με «πύρινο» απολογητικό υπόμνημα ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή κάποια στιγμή θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της δυστυχίας του ελληνικού λαού στη Δικαιοσύνη.

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ